Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

 

„Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

  • Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

 

 

 

  • Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

 

 

 

  • Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

 

 

 

 

  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

 

 

 

  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

 

 

 

 

Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ.

 

Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil”.

ATENȚIE: Miercuri, 22 iulie, autoritățile au anunțat 1030 de CAZURI NOI de COVID-19!