CAM AȘA E: Învăţământul profesional dual este soluția pentru rezolvarea problemei forţei de muncă calificate în agricultură!

„Am semnat 56 de contracte de finanțare pentru licee agricole din toată țara! Sumele urmează a fi folosite de unitățile de învățământ pentru investiții specifice și pentru cheltuielile materiale necesare funcționarii acestora în interesul elevilor!

Avem și exemplul altor state europene, unde în cadrul învăţământului agricol, există acest sistem dual de pregătire, costurile pentru autorități fiind mici, pentru că există parteneriate cu fermierii, cooperativele și asociaţiile din regiune. Aceștia sunt agenţi economici care sunt deja pe piaţă, în economia reală, toţi elevii sau studenţii având oportunitatea de a face practică în acele ferme laboratoare sau fabrici de procesare. O pregătire practică care nu costă nimic sistemul de învăţământ, iar pregătirea teoretică se poate face în şcolile existente, cu profesorii existenți, dar cu revizuirea curriculei. Se poate!”, transmite cu optimism ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Sursa foto: ziare.com