PROGRAMUL ECO-RIDE: ȘCOLILE ȘI LICEELE DIN SECTORUL 3 VOR AVEA RASTELE PENTRU BICICLETE ȘI TROTINETE

Decizie demnă de apreciat: Unitățile de învățământ din Sectorul 3 vor fi dotate, în această primăvară, cu rastele pentru biciclete și trotinete, în condițiile în care tot mai mulți elevi preferă să vină la ore pe două roți.

 Primăria Sectorului 3 a demarat un amplu program de încurajare a mersului cu mijloace de transport ecologice intitulat „Eco-Ride” care include, într-o primă etapă, montarea de rastele metalice de biciclete în curtea fiecărei unități de învățământ din sector.

 La școala nr. 196 „Federico Garcia Lorca” inițiativa primăriei a fost mai mult decât binevenită.

„Am constatat că, zilnic, între 30 și 70 de elevi vin cu bicicleta sau trotineta la școală. Până acum le lăsau pe unde apucau și de aceea salutăm inițiativa montării acestor rastele. Mă bucură ca director de școală, dar mai ales ca profesor să văd că cei mai tineri dintre noi înțeleg cel mai bine să nu încurajeze poluarea”, a explicat directoarea școlii, Camelia Chitcă.

„Mi-au spus directorii de școală că, zilnic, cel puțin câteva zeci de copii preferă să folosească bicicleta sau trotineta electrică pentru a veni la cursuri. În aceste condiții, ne-am gândit să contribuim și noi ca instituție publică și să oferim niște spații amenajate pentru ca tinerii să își poată lăsa mijlocul de transport în siguranță și într-un mod ordonat”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primăria Sectorului 3 a montat deja rastele de biciclete la câteva unități de învățământ din sector, iar acțiunea continuă în funcție solicitările venite din partea școlilor și liceelor.

Master plan și piste pentru bicicliști și trotinetiști

Totodată, Primăria Sectorului 3 vine și în întâmpinarea unei inițiative a Primăriei Capitalei, care a cooptat cele șase sectoare într-o colaborare pentru elaborarea și implementarea unui master plan la nivelul Municipiului București, prin care se intenționează stabilirea direcțiilor de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban. Scopul acestui plan este de a identifica traseele pentru a realiza o rețea extinsă de piste de biciclete în vederea încurajării utilizării bicicletei, concomitent cu crearea infrastructurii necesare. În același timp, se va urmări asigurarea legăturii Sectorului 3 cu celelalte sectoare învecinate.