Muzeul Național Brukenthal, în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului și Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, organizează la Sibiu, în perioada 17-20 ianuarie 2023, o sesiune de instruire a utilizatorilor programului DOCPAT din cele două instituții muzeale sibiene- repere majore ale vieții culturale contemporane, la nivelnațional și internațional.

În cadrul atelierelor de instruire, domnul Alin Cîrstian, bibliograf la Institutul Național al Patrimoniului, Direcția Patrimoniu Digital, va oferi informații referitoare la ultimele funcționalități ale programului DOCPAT, la clasarea patrimoniului și la catalogarea resurselor culturale. Aceste întâlniri vor fi benefice pentru specialiștii din muzeele sibiene implicați în activitatea de evidență a patrimoniului cultural mobil și le va ușura activitatea de întocmire a dosarelor de clasare, cu ajutorul programului DOCPAT.

Alexandru Constantin Chituță, manager interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu a declarat, referitor la acest eveniment: ”Am dorit să începem o serie de cursuri explicative, de un real ajutor, angajaților din domeniul cultural. Ca primă sesiune de intruire am optat împreună cu colegii de la Complexul Național Muzeal ASTRA pentru oferirea informațiilor cu privire la clasarea patrimoniului. Colegii muzeografi se ocupă de întocmirea fiselor de clasare și de încărcarea acestora într-un program special. Clasarea, evidențierea și catalogarea patrimoniului este una din funcțiile de bază ale unui muzeu. Avem angajați tineri, programul a mai suferit modificări și este de un real folos ca această instruire să fie constantă. Sunt peste 60 de persoane care participă la această sesiune. În acest sens mulțumim conducerii Institutului Național al Patrimoniului din București pentru ajutorul și deschiderea dată în realizarea acestei sesiuni de instruire la care participă muzeografii muzeelor sibiene Brukenthal și ASTRA.”