Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Eco Durabil, demarează marți, 01 iunie 2021, proiectul “RE – Centru de Economie Circulară”, prin se care deschide primul Centru Integrat de Economie Circulară, cu sprijin umanitar, din România, destinat tuturor persoanelor aflate in situații vulnerabile.

Demn de știut, Centrul Integrat de Economie Circulară este un centru umanitar de colectare, sortare, igienizare și distribuire a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți, jucării, electronice și electrocasnice, piese mobilier, toate acestea provenind din donații.

Astfel, bucureștenii care vor să doneze sunt asteptați la sediul centrului, situat pe Calea Plevnei, numărul 98, Sectorul 1, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 20.00. Tot aici pot veni si beneficiarii, persoane aflate in dificultate socio-economică care au nevoie de produsele donate.

Prin intermediul acestui proiect, venim în sprijinul tuturor persoanelor aflate în într-una din următoarele situații: familii monoparentale, copii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude, tineri provenind din sistemul de ocrotire socială, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane cu venituri reduse, persoane fără adăpost, persoane aparținând unor minorități, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situații de criză.

IMPORTANT: Conceptul centrului a fost definit pe baza unor aspecte importante cu care se confruntă țara noastră, România fiind pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește reciclarea bunurilor, cât și reutilizarea acestora.

Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil, oferindu-le o durată de viață mai mare.