„Am discutat, astăzi, la sediul MApN, cu operatorii de stat din industria națională de apărare despre principalele probleme cu care se confruntă. Am analizat, totodată, cu managerii din acest sector economic, proiectele viitoare ale Armatei României care pot fi complementare cu industria națională de apărare.

Dorința MApN este una clară: modernizarea tehnicii Armatei României trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare. Pentru a fi dezvoltat acest deziderat, este necesar ca operatorii economici să își modernizeze capacitățile de producție și să se adapteze totodată la noile tehnologii de care armatele au nevoie în secolul XXI.

Avem echipamente militare vechi de 20, 30 sau chiar 40 de ani care trebuie înlocuite și aceste achiziții trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare, sector al economiei important pentru Armata României. Specialiștii din cadrul MApN se vor consulta cu cei din industria de profil pentru a găsi soluții de dezvoltare dar mai ales pentru identificarea pe termen mediu și lung a echipamentelor care pot fi fabricate în țară de operatorii de stat din industria de apărare. În susținerea acestui demers voi susține dezvoltarea colaborării în domeniul cercetării și transferului de tehnologie către industria națională, inclusiv prin implicarea Agenției de cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare”, a scris miercuri dimineață ministrul de resort, Nicolae Ionel Ciucă, pe contul său de socializare.

foto: ziare.com