Un urs a atacat  vineri seară o stână din judetul Harghita (mai exact, la limita dintre Harghita si Suceava). Doi ciobani au încercat să salveze animalele și să îndepărteze animalul cu bâtele, însă ursul, înfometat și violent, a reacționat dur.

În urma incidentului, unul dintre ciobani a ajuns în stare gravă la spital, iar altul, un tânăr de 26 de ani, din Mureș, a fost găsit mort în pădure.

Localnicii au fost anunțați prin sistemul RO-ALERT să nu părăsească gospodăriile.

Ursul, însă nu a fost identificat până acum de autorități și… n-ar fi exclus să revină în zonă.

Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, în această dimineaţă, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul  tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară. Acesta se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri, faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viaţa”, au anunţat autorităţile. S-a constatat că tânărul a fost omorât, într-adevăr, de urs.

Jandarmii l-au preluat şi au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre judeţul Harghita. ”Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stăni, amplasată pe raza judeţului Harghita, şi cei trei bărbaţi au încercat să alunge ursul”,  a transmis ISU Suceava.