Anunț de ultim moment din partea autorităților: Școla începe FĂRĂ declarația pe proprie răspundere din partea părinților, aceea care a stârnit un val de opinii pro și contra, de ambiții, glume și răfuieli pe rețelele de socializare!!!

Anunțul a fost făcut marți dimineață, chiar de către miniștrii Sănătății și Educației, care, de la microfon, au reușit mai deglabă să iște alte și alte incertitudini și semne de întrebare justificate! Și asta sub presiunea zilelor acre trec și apropie… începutul unui nou an școlar.

Cei doi oficiali au anunțat că, în fapt, pe… 10 septembrie, cu numai 4 zile înainte de deschiderea noului an școlar se va fi exact… „ce și cum”.

Astfel, până pe 10 septembrie, toate instituțiile de învățămînt trebuie să stabiliească, decomun acord cu părinții și elevii cum vor începe cursurile- fizic, în mod hibrid sau exclusiv online, în funcție de deciziile propriii și de… evoluția situației epidemiologice.

Totuși, trebuie ținut seamă că, la acest moment, foarte mulți părinți sunt circumspecți și SE TEM să își lase copiii la școală, în vreme ce destul demulte cadre didactice recunosc că nu va fi deloc ușor să monitorizeze purtarea corectă a măștii și distanțarea mai cu seamă în ceea ce îi privește pe elevii din clasele primare, dar și că în acest context, comunicarea, exprimarea, dialogul… non-verbal vor fi greu de realizat și vor fi mari probleme, chiar și în predarea limbilor străine!

În ceea ce privește problema asigurării necesarului de personal medical pentru școli, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a promis că până la data de 10 septembrie va rezolva…

Și, să fim sinceri, la toate acestea… se adaugă încă multe, foarte multe probleme. Probleme care pot constitui în orice moment UN RISC:. Și sunt expuși nu doar elevii, dar și familiile lor și cadrele didactice!!!

Suntem în data de 1 septembrie. Iar pe 14 … ar trebui să sune clopoțelul. Poate că n-ar strica să fie publice, ZILNIC, de acum încolo, datele privind NUMĂRUL TOTAL AL COPIILOR care au contactat până acum virusul și numărul total al cazurilor noi la grupa de vârstă 0-18 ani!

foto: ziare.com