Primăria Municipiului București lansează în luna Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureșteni.

Primarul General, Nicușor Dan a detaliat: „Pentru iubitorii de sport, programul Academia Sportului vine în sprijinul tinerilor cu o serie de activități și competiții sportive. Începând din 2 Mai, Trofeul Bucureștiului va reuni peste 315 echipe formate din elevii unitățile de învățământ bucureștean ai claselor V – VIII și IX – XII ce vor transforma Parcul Tineretului în teren de joc și se vor confrunta pentru titlul acestei ediții la competiții de fotbal, volei, handbal, baschet 5×5 și 3×3, atât pentru fete cât și pentru băieți.

PROEDUS readuce în acest an ca parte integrată în programul Academia Sportului: Cursuri gratuite de înot, tenis de câmp și dans sportiv și Sesiuni de identificare a abilităților sportive, unde aproximativ 8000 de elevi deja înscriși se vor bucura în regim de gratuitate de dezvoltarea abilităților sportive.

Pentru cei care iubesc arta și cultura, Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean vă va fascina cu cele mai bune performanțe ale tinerilor talentați din București. În perioada 3 – 17 Mai, 17 echipe de teatru din 17 licee din Municipiul București vor pune pe scenă cele mai bune reprezentații realizate în perioada septembrie 2022 – aprilie 2023. Festivalul este o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut și adoptat de către generațiile tinere, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică și intelectuală”.

Program reprezentatii: www.pmb.ro/ www.proedus.ro

ATENȚIE: Pentru cei care sunt în căutarea unor noi oportunități educaționale, Târgul Educațional – Vocatia Ta este locul ideal pentru a descoperi cele mai bune căi de a vă dezvolta și a vă face pregătirea pentru viitor. Ajuns la cea de a XXIV ediție, Târgul Educațional – Vocația Ta își deschide porțile în perioada 5 – 12 Mai, la Biblioteca Națională a României și îți oferă oportunitatea de a-ți întâlni viitorii colegi și profesori, de a explora programele de studii și de a lua decizii informate pentru cariera ta.

Vei avea ocazia să întâlnești reprezentanți de la cele mai bune universități și instituții de învățământ din București, să afli informații despre burse și programe de studiu și să pui întrebări direct la sursă.

În cadrul evenimentului vor participa și liceele cu profil dual și companii de top ce vor oferi timp de 7 zile elevilor bucureșteni posibilitatea de a descoperi beneficiile sistemului de învățământ dual.

Totodată, în aceeași perioadă, Târgul Ofertă Educațională (TOE) își deschide porțile virtuale pe www.toe.hubproedus.ro unde elevii vor putea accesa online oferta educațională a liceelor din Municipiul București, dar și vizitarea liceelor prin intermediul tururilor virtuale 360°.”

Află mai multe despre Luna Tinerertului de pe www.proedus.ro și despre evenimentele lunii Mai!