Polițiștii de la Brigada Rutieră, în alertă, după ce traficul din capitală a fost dat peste cap! Totul din pricina unui incendiu de proporții care a izbucnit  la o garnitură de metrou între stațiile Piața Universității și Piața Romană. Drept urmare, polițiștii recomandă participanților la trafic să evite zona, să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri și să circule cu prudență.

Echipajele de urgență au intervenit timp de aproape două ore în zona cu pricina.

Pînă în jurul orei 11, traficul rutier a fost restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

Toţi călătorii aflaţi în staţiile de metrou Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi în urma degajării de fum din subteran, dar continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor la staţia Romană, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

„Cauza incendiului – se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport”, a precizat Orlando Şchiopu.

La faţa locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

„La locul intervenţiei au fost dislocate 31 de echipaje de prim-ajutor – practic toate echipajele de prim-ajutor disponibile la acel moment în Bucureşti, cinci unităţi de Terapie Intensivă mobile şi o autospecială de transport victime multiple. Pentru mai multă siguranţă a fost mobilizat şi spitalul mobil şi am avut şi un echipaj de la serviciul de ambulanţă de tip B2. În acest timp, colegii de la ambulanţă au preluat activitatea noastră, pentru că toate resursele au fost dizlocate aici”, a transmis, la rândul său, medicul şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

25 de persoane au primit îngrijiri medicale la fata locului și 2 au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

La suprafață, nervii șoferilor au fost întinși la maxim…

surse foto: ziare.com, Info Trafic București Ilfov,  Facebook/Alexandru George