Romania inregistreaza al treilea faliment pe piata asigurarilor, dupa cele ale Astra Asigurari si Carpatica Asig. Tribunalul Bucuresti a admis, luni, 29 iunie a.c., cererea de faliment in cazul companiei CertAsig – Societate de Asigurare si Reasigurare, ca urmare a deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de retragere a autorizatiei de functionare a acesteia.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a decis, in sedinta din data de 19 februarie 2020, retragerea autorizatiei de functionare a societatii CertAsig – Societate de Asigurare si Reasigurare S.A., ca urmare a faptului ca societatea nu si-a restabilit in termenul prevazut de lege nivelul fondurilor proprii eligibile care acopera cerinta de capital minim (MCR).

Cristian DAIANU, Directorul General al CertAsig, a explicat, pentru 1asig.ro, ca in toata aceasta perioada compania nu a putut subscrie polite sau sa plateasca daune, insa a instrumendat dosarele de daune. De asemenea, au fost trimise notificari catre toti clientii si societatea a indeplinit toate cerintele impuse de legislatie intr-o astfel de situatie.

Dosarele de daune urmeaza a fi predate catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

FGA poate prelua cererile de plata din partea potentialilor creditori de asigurare ai CertAsig, dar ele vor fi instrumentate doar dupa decizia definitiva de faliment a instantei si dupa preluarea tuturor evidentelor de la societate. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.