Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat în urma unor controale efectuate asupra a trei autocare, printre bagajele pasagerilor, cantitatea de 1.546 de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei autocare, care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, autoritățile de control au descoperit în calele autocarelor, printre bagaje, mai multe pungi din plastic de culoare neagră care conţineau 1.278 de  parfumuri,  50 de articole sport de încălțăminte și 218 de articole vestimentare, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit faptul că bunurile sus-menționate au fost achiziționate de pe teritoriul Turciei, de către pasagerii autocarelor, doi cetățeni turci și un român, cu vârste cuprinse între 37 și 48 de ani.

Demn de reținut: Mărfurile au fost estimate la o valoare de  339.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, fiind indisponibilizate la sediul instituţiei noastre.

În prezent, persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare