Romania va avea a doua banca in care nu vor mai exista casierii, dupa ce ING a luat aceasta decizie in 2019. Astfel, la Raiffeisen Bank clientii nu vor mai putea ridica bani, face plăți sau achita ratele la credite direct la ghișeele băncii, iar serviciile de numerar nu vor mai fi disponibile. Aceasta este singura opțiune și pentru cei care au luat credite de la Raiffeisen și vor să folosească banii cash. Persoanele care utilizau ghișeul pentru plăți și transferuri vor trebui să utilizeze de acum internet bankingul.

In aceste conditii, clienții bancii trebuie să aibă card și să folosească bancomatele și automatele multifuncționale, instututia bancara introducand și o taxă de administrare pentru conturile de peste 500.000 de euro.

„Urmărim în primul rând creşterea gradului dumneavoastră de satisfacţie, prin înlocuirea timpului petrecut la coadă la ghişeu pentru operaţiuni cu numerar, cu mai mult timp acordat pentru consultanţă. În continuarea proiectului nostru <agenţii fără casierii>, serviciul <operaţiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil”, se arată într-o informare trimisă de bancă clienţilor.

„Dacă pentru utilizarea creditului sau pentru alimentarea contului de rambursare efectuaţi transfer din conturile curente bancare pe care le aveţi deschise, nu se va schimba nimic, veţi putea efectua aceste transferuri din sau către alte conturi curente ca şi până acum”, arata Raiffeisen Bank.