Pizza este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din întreaga lume, atât datorită gustului deosebit și versatilității ingredientelor, cât și ușurinței de pregătire și servire. Totuși, în cazul în care dețineți sau intenționați să deschideți un local specializat în preparatul italienesc, trebuie să fiți pregătit să faceți față unei concurențe acerbe, încercând să ieșiți în evidență prin câteva elemente deosebite. Noi am identificat patru, despre care vom vorbi în continuare: cuptorul de pizza, nivelul chefilor, calitatea ingredientelor și, nu în ultimul rând, accesoriile utilizate.
1. Cuptorul de pizza. Un furnizor de top, așa cum este Fresco Expert, companie care susține geniul în bucătăriile profesionale din România încă din anul 1992, are în oferta sa numeroase tipuri de cuptor pizza: electrice, pe gaz, cu combustibil fosil (lemne), cu 1-2 camere de coacere, cu bandă etc. Întrucât, din punctul nostru de vedere, pizza adevărată este cea gătită pe lemne, vă vom prezenta în continuare câteva modele alese de restaurantele de profil:
Cuptor pizza pe lemne, capacitate vatră 1,1 metri, fațadă din cupru – preț 29.650 de lei (1 cameră de coacere, capacitate 4-5 pizze, greutate netă 900 de kilograme);
Cuptor pizza pe lemne, capacitate vatră 1,3 metri, fațată din inox – preț 27.125 de lei (1 cameră de coacere, capacitate 6-7 pizze, greutate netă 1.200 de kilograme);
Cuptor pizza pe lemne, capacitate vatră 1,54 metri, fațadă din inox – preț 32.180 de lei (1 cameră de coacere, capacitate 10-12 pizze, greutate netă 1.600 de kilograme).

Aceste modele sunt „acoperite” de garanție Base Care (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă), care poate fi extinsă, contra cost, la garanție Performance Care (+595 de lei) sau Premium Care (+1.075 de lei), cu condiții chiar și mai avantajoase, spre exemplu prelungirea perioadei pentru piese de schimb sau service-level agreement mai rapid;
2. Măiestria bucătarilor. Un alt „ingredient” indispensabil pentru o pizza „ca la mama ei acasă”, mai exact ca în Napoli sau oriunde altundeva în Italia, îl reprezintă experiența, tehnica și gradul de inovație de care dispun chefii. Know-how-ul nu trebuie subestimat, fiind crucial pentru un produs finit de calitate superioară;
3. Ingrediente de calitate. De asemenea, diferența dintre o pizza cu ingrediente excelente și una cu ingrediente medii este sesizabilă, atât la propriu, cât și la figurat. Ne referim mai ales la proveniența lor, dar și la prospețime, în special ținând cont că vorbim despre „materii prime” cu o perisabilitate ridicată, precum brânză și carne;
4. Accesorii utile. Nu în ultimul rând, veți avea nevoie de accesorii pentru cuptorul în care pregătiți pizza. Fresco Expert vă pune la dispoziție suporturi de tăvi, unități de control pentru reglarea temperaturii, kit-uri de fixare pentru arzătoare, palete, instrumente pentru străpungerea aluatului, module de împrăștiere jar, perii grill, raclete din oțel inoxidabil, sacoșe termice pentru cutiile de pizza, dispozitive de tăiat, site, tăvi etc. Folosindu-vă de toate acestea, dar și de cele descrise anterior, veți crea „rețeta” perfectă pentru un flux continuu de clienți în unitatea dumneavoastră de alimentație publică, ducând la profitul scontat. Mult succes!