Primăria Sectorului 3 prin Direcția Generală de Poliție Locală a aplicat, în cursul luna martie, 5.481 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.978.700 lei. Acestea au vizat în mod special  persoanele care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.
Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice.
La urma urmei, depinde de fiecare dintre cetățeni aspectul în ansamblu, al comunității, al orașului, precum și sănătatea noastră, a tuturor.
Demn de precizat, Primăria Sectorului 3 derulează începând din luna februarie, campania de informare #Aruncăm la coș!, cu privire la păstrarea curățeniei pe domeniul public din Sectorul 3.
În cadrul acestei campanii, în timpul controalelor din teren, polițiștii locali au verificat și dacă posesorii animalelor de companie dețineau asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea mizeriei provenite de la câini sau dacă au permis accesul patrupedelor pe spaţiile verzi, în parcuri, grădini publice, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii.
IMPORTANT: Campania #Aruncăm la coș! trebuie să ajungă la cât mai mulți membri ai comunității, autoritatea locală Sector 3, prin departamentele din subordine și colaboratorii săi, au început din 25 februarie, distribuirea de flyere către administratorii imobilelor, posesorii de patrupede și magazinele care comercializează produse specifice.

Mai multe informații despre acest proiect pot fi consultate pe www.primarie3.ro,  și
https://www.facebook.com/Robert.Negoita/ .

Foto: primarie3.ro

La urma urmei, depinde de fiecare dintre cetățeni aspectul în ansamblu, al comunității, al orașului, precum și sănătatea noastră, a tuturor.