24 mai 2004, Mihăilești, Buzău. 
Un tribut prea mare plătit de pompierii români, o tragedie în care am pierdut șapte camarazi. 
După 15 ani, comemorăm sacrificiul suprem înfăptuit de eroii noștri.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Mesajul de acum al ISU București-Ilfov, în memoria tragediei de acum 15 ani…

Pe data de 24 mai 2004, primele ore ale dimineții, în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2 (segment din E85), la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie de proporții, provocată ca urmare a accidentului în care a fost implicat un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.
Bilanțul victimelor a fost unul cumplit: 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav.
Urmare a deflagrației, un crater cu o adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând, acoperișurile mai multor case din zonă.
Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Pe data de 24 mai 2004, primele ore ale dimineții, în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2 (segment din E85), la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie de proporții.