„Producem suficient și sustenabil și construim viitorul unei agriculturi moderne și prietenoase cu mediul!

Acestea sunt câteva din concluziile prezentării pe care am făcut-o în cadrul „US Trade Talks Forum for Water and Food Security”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

În cadrul Guvernului României și al Ministerului Agriculturii lucrăm la programe, proiecte și strategii care să ofere soluții rapide pentru fermierii și procesatorii noștri:

Risipa alimentară o putem reduce și prin construirea Centrelor de Colectare Legume și Fructe, în toate bazinele legumicole importante din țară. Proiectul a intrat în linie dreaptă, anul acesta demarăm construirea a 6 astfel de centre.

Seceta o combatem prin accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații. Prin PNS sunt alocați 400 milioane de euro pentru infrastructura de irigații și peste 102 milioane de euro pentru înființarea sistemelor locale de irigații, pe lângă investițiile de 1.5 miliarde de euro din bugetul național.

Am lansat un amplu Program de Dezvoltare și Susținere a Industriei Agroalimentare prin schema de ajutor de stat pentru investițiile în unitățile de procesare și prin schema de ajutor de stat pentru producerea de energie verde pentru ferme și unități de procesare.

Viitorul agriculturii românești stă în măsurile și programele guvernamentale și în mâinile harnice ale fermierilor și procesatorilor noștri!

Este o un efort comun și numai împreună putem reuși!”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.