… Adevărul e că… „motoarele trebuie turate” în sensul prevenției. Că nu în zadar spuneau bătrânii „PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA”!!!

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că măsurile propuse de președintele Klaus Iohannis, printre care restricționarea circulației pe timpul nopții, școala online, telemuncă și magazine închise începând la ora 21.00, vor fi puse în aplicare începând de luni, după modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă.

„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare, care trebuie să treacă prin CNSU, să fie adoptate de Guvern. Putem să luăm deciziile și aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a HG”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Grav este că, în ultimele zile, de la o zi la alta, numărul cazurilor noi a crescut cu aproape 1000, ceea ce trebuie să… „tragă de urechi” întreaga societate!