„În sfârșit am ajuns la București. Calea ferată aflată anterior în construcție a fost finalizată, iar accesul în oraș a devenit mai ușor. Deci, mă odihnesc în curtea unui hotel familiar”, este mesajul postatîn urmă cu puțin timp pe contul său de socializare de către cititorul nostru fidel Sensei Keiichi Sakata, care, iată , a ajuns în această dimineață la București, fiind în drum spre.,. Festivalul international de Teatru de la Sibiu, pentru care a străbătut tot mapamondul, în mod special, așa cu de altfel a mai făcut-o de atâtea ori.

 Gestul său este unul de profundă apreciere pentru ceea ce a devenit cel mai mare festival de arte ale spectacolului din Europa, dar și pentru tradițiile și cultura românească și asta ne onorează și ne bucură nespus.

Bucuroș și… emoționat, oaspetele nipon n-a întârziat să-și fotografieze biletul de tren de la Aeroportul Henri Coandă până în Gara București Nord… Și… suntem convinși, abia așteaptă să ajungă la Festivalul Intrenațional de Teatru de la Sibiu care începe vineri!

BUN VENIT în ROMÂNIA! Suntem Onorați de gestul și vizita Dumneavoastră!

ルーマニアへようこそ!皆様のご訪問を光栄に思います。

Rūmania e yōkoso! Minasama no go hōmon o kōei ni omoimasu.