Aici- în intersecția Căii Griviței cu străzile Buzești și Berzei: de data aceasta privim în lungul Străzii Berzei, spre Piața Matache Măcelaru’.

Așa cum aflăm de la dl George Eneas, cel care a și postat în mediul online fotografiile dE COLECȚIE, în stânga imaginii (din anul 1936), în prim-plan, clădirea construită în anul 1885 de către negustorul Dimitrie Petrescu, fost ucenic la Casa Capșa, la parterul cărei se găsește acum, deschis de curând, renumitul, în acea vreme, Magazin (de stofe, pânzeturi, lenjerie, articole de galanterie, covoare, perdele, ş.a.) „Popp&Bunescu”. După naționalizare până la începutul anilor 1990, aici a fost un magazin Alimentara, iar după aceea, nu pentru multă vreme, o circă financiară (de fapt un birou de taxe și impozite). Acum clădirea, nefolosită și într-o stare deplorabilă, este scoasă la vânzare.

În dreapta se vede un colț al clădirii în care se găsea, la parter Drogueria Apostol Cionga, iar la etaj „Prima Fabrică Americană de Haine” și un magazin cu haine pentru copii. În continuarea acestei clădiri este Hotelul „Brașov”, care din cauza unghiului negativ fațadei lui față axa străzii nu este vizibil, iar în planul secund, vechea hală din Piața Matache Măcelaru’.

Clădirile pomenite aici se văd mult mai bine în următoarele trei imagini din anii 1900, 1936 și 1941.

 Foto 2: Piața Matache Măcelaru’ privită din intersecția cu Strada Popa Tatu, la 1900. în stânga imaginii, Hala, în dreapta clădirea în care va fi în perioada interbelică Hotelul Brașov.