S-a terminat prima sesiune a Bacalaureatului

În Ilfov, conform evidențelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov din data de 10 iulie, firmele caută 45 de persoane cu studii superioare.
, au început, între timp, și înscrierile la facultate. Mulți angajatori caută oameni, dar foarte puțini găsesc. Criza forței de muncă este una dintre cele mai mari probleme, la nivel național și local.
Și apoi… munca-i brățară de aur și înnobilează omul! Nu strică și pune, cumva, temelie pentru ziua de mâine!
ATENȚIE: În Ilfov, conform evidențelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov din data de 10 iulie, firmele caută 45 de persoane cu studii superioare pentru funcții precum: șef departament, director magazin, manager general, manager servicii sociale, ofițer bancar specialist marketing etc.
Mircea Popescu, directorul unei societăți cu sediul în comuna 1 Decembrie caută două persoane cu studii superioare: consilier inginer agronom și consilier inginer horticol. Doar că nu găsește. ”Am 7 magazine cu profil fitosanitar, deci am nevoie ca oamenii să aibă cel puțin liceul agricol, dacă ar fi absolvent de biochimie ar fi la fel de bine. Și cu toate acestea, îmi este imposibil să găsesc pe cineva. Cauza principală este distanța. Toți când aud unde suntem, refuză din start. Asta în cazul fericit în care găsesc pe cineva care să corespundă profilului, având în vedere că pentru a lucra în magazinele fitosanitare, legislația impune anumite atestate. La ultima strigare, ca să zic așa, am primit 12 CV-uri dintre care 6 erau ospătari. Niciunul nu a vrut să încerce altceva. Altă cauză a faptului că nu găsesc oameni, nu este: suntem o firmă în regulă, plătesc salariile la timp, celor pe care i-aș fi vrut ca șoferi, de exemplu, le dădeam și mașina acasă, numai să vină. Nu am avut succes. Am un angajat din 2003, de când am deschis firma, mă gândesc că ar fi plecat de atunci dacă noi nu eram în regulă. Acum sunt mai mult decât îngrijorat, ca să nu spun disperat: una dintre vânzătoare iese la pensie, iar eu nu găsesc un om cu care s-o înlocuiesc. Am pus anunțuri în liceele de profil din Ilfov, în stații de autobuz. Nimic. Nici nu mă interesează dacă persoana pe care o găsesc nu știe să deosebească pătrunjelul de mărar. Oricine ar veni, îl duc 3-4 luni lângă un alt vânzător cu experiență și va învăța. Dacă vrea să muncească”.

IMPORTNAT: Mai multe detalii privind locurile de muncă: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov, Str. Ruginoasa, nr. 4, Sector 4, București, tel: 021.332.37.08, www.ilfov.anofm.ro

foto: Consiliul Judetean Ilfov