În ședința de Guvern de joi seară a fost aprobat proiectul de HG privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada de Centură București, sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770”, pe raza localităților Afumați, Corbeanca, Dragomirești Vale și Glina, din județul Ilfov și Joița, din județul Giurgiu.

Autostrada de Centură București Nord (A0) este împărțită în 4 loturi care sunt scoase la licitație pentru proiectare și execuție.

➡️ Lotul I este între A1 și DN1.
➡️ Traseul Lotului II se află între DN1 și DN2.
➡️ Lotul III este între DN2 și DN3.
➡️ Lotul IV se află între DN3 și A2.

Trebuie știut că Autostrada de Centură București Sud, între A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța), este împărțită în 3 loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție.

Autostrada de Centură București A0 este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european și va avea o lungime totală de 101 km.

 Așa cum am promis, în 2 ani vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în 3 ani, Autostrada de Centură București A0, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud”, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.