Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand:Am lansat o hartă interactivă prin care puteți semnala cablurile care ne sufocă orașul.

Pentru a putea realiza o hartă cât mai completă a zonelor în care încă se regăsesc pe domeniul public stâlpi încărcați cu cabluri, am lansat o platformă în care puteți să ne semnalați online prezența acestora pe stâlpi: https://impreunafacems1luna.ro/cabluri/

FACTS: Operatorii de telecomunicații trebuie să respecte legislația în acest domeniu și să mute toate cablurile existente în acest moment de pe stâlpi în subteran. În Sectorul 1, există cea mai mare rețea de infrastructură subterană pentru telecomunicații din București (500 km), însă există și multe zone unde operatorii de telecomunicații n-au migrat rețelele de cabluri aeriene în subteran sau au lăsat aceste cabluri pe stâlpi fără să le dezafecteze.

Potrivit art. 28, alin. (3) și (4) din Hotărârea Guvernului nr. 490/2011 privind completarea Regulamentului general de urbanism, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 525/1996 este interzisă montarea supraterană, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, telecomunicații, transport în comun, a automatelor pentru semnalizare rutieră și altele de această natură. Montarea echipamentelor tehnice se execută în varianta de amplasare subterană ori, după caz, în incinte sau în nișele construcțiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor incintelor/construcțiilor și fără afectarea circulației publice.

Semnalează-ne stâlpii sufocați de cablurile operatorilor de telecomunicații!”, transmite edilul într-un mesaj pe contul de socializare.