Muzeul Municipiului București se alătură și în acest an evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019.
Sunteți cu toții invitați să vizitați MUZEUL FREDERIC STORCK ȘI CECILIA CUȚESCU-STORCK / Str. Vasile Alecsandri, nr. 16.
CE PUTEȚI VEDEA:
Colecția „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck”.
Programul de vizitare este între orele 19.00 – 02.00.
EVENIMENTE:
Orele 21.00-21.30 / 22.00-22.30 – Recital instrumental cu Mihail Petre (chitară) și Carina-Gianina Boanță (flaut).
Demn de știut: Muzeul Municipiului București are în componența sa 9 muzee și case memoriale deschise în prezent. MMB, în componența căruia este inclus și Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, s-a afirmat ca fiind un centru informațional, cultural și educațional, centru activ al unei rețele de organizații. Muzeul este un punct de reper pentru comunitățile culturale bucureștene, precum și pentru mediul academic și științific.

Detalii despre MMB aici: http://muzeulbucurestiului.ro/
Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.
România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Muzeul Municipiului București se alătură și în acest an evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019.