Angajații Societatii de Transport Public (STB) din Bucuresti, au intrat in aceasta dimineață în grevă generală, dupa ce ieri au protestat in curtea institutiei, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate.

„Oamenii sunt supăraţi în primul rând din cauza refuzului directorului general de a negocia un nou Contract Colectiv de Muncă, unul care să asigure şi o creştere minimă de salarii, plecând de la rata inflaţiei şi ceea ce se întâmplă cu preţurile, din cauza lipsei dialogului social cu actualul director general”, a afirmat preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, care este si consilier general in Bucuresti din partea PSD.

In replica, directorul STB, Adrian Criț, a transmis „mii de scuze pentru ceea ce se întâmplă în transportul local în ziua de astazi. Salariul mediu brut în companie a fost în 2021 de circa 7.000 de lei”, a spus acesta, care a mai acuzat faptul ca furturile de combustibil din STB sunt la ordinea zilei, iar „problemele cu comenzile de materiale și piese sunt si ele la ordinea zilei”.

Compania a transmis că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați. De asemenea, STB SA spune că se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Mai mult, conducerea STB a cerut ajutor de la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană a Capitalei: ”Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană”.

In aceasta dimineata, cei care au mers la serviciu au avut de suferit din cauza aglomeratiei pe strazi sau la metrou, acuzand si tarifele mai mari la companiile de taxi sau ride sharing.