Guvernul a dat curs semnalelor venite din partea mediului de afaceri şi a discutat, joi, în primă lectură, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru suspendarea, modificarea și completarea unor prevederi din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Concret, actul normativ inițiat de Ministerul Fondurilor Europene prevede suplimentarea bugetului alocat schemei de granturi pentru capital de lucru pentru companiile afectate de COVID-19, program derulat prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu suma de 500 de milioane de euro, astfel încât să fie acoperite toate solicitările depuse în cadrul acestui program de un număr de peste 22.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Așadar, programul de un miliard de euro devine programul de 1,5 miliarde de euro, prin suplimentarea bugetului pentru această măsură – granturi pentru capital de lucru pentru întreprinderile mici și mijlocii afectate de efectele pandemiei COVID-19.