Uniunea Europeană dă vești bune! E VORBA DESPRE BANI! UE anunță că acordă finanţări nerambursabile pentru planuri de afaceri în domenii precum industria creativă, IT, robotică, automatizări industriale.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a precizat deunăzi că studenţii, masteranzii şi docotoranzii vor putea beneficia de granturi cu valori cuprinse între 40.000 şi 100.000 de euro fiecare, în funcție de numărul de locuri de muncă nou create.
IMPORTANT: Cererile pot fi depuse începând cu data de 15 iunie şi până în 15 august la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman.
“Este o noutate pentru studenți, masteranzi și doctoranzi, pentru că de această dată pot beneficia de finanțare nerambursabilă pentru finanțarea propriilor lor afaceri. Este un program care are în primă etapă 20 de milioane de euro, urmând ca pe măsură ce se depun cererile de finanțare posibilitatea de suplimentare să ajungă la 150 de milioane de euro.
Beneficiază de un grant care are o valoare minimă de 40.000 de euro, până la 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă nou create, așa încât studenții pot să acceseze acești bani după ce au parcurs în prealabil cursul de antreprenoriat și și-au elaborat planul de afaceri, urmând ca mai apoi cele mai multe planuri de afaceri să fie selectate pentru a fi finanțate din fonduri europene.
Este o șansă a lor pentru ca să-și poată valorifica cunoștințele pe care le-au dobândit în timpul facultății, dar și a noastră ca țară ca să putem beneficia de cunoștințele pe care le au din timpul facultății și să le putem transfera în piață sub forma acestor planuri de afaceri și acestor business-uri pe care ei le propun pentru a fi implementate”, a explicat ministrul Fondurilor Europene la într-o intervenție televizată la digi24.
Comisia Europeană urmăreşte, în fapt, redresarea economică a statelor membre UE. România va primi aproape 32 de miliarde de euro.

Contează afacerea propusă! PUNEȚI-VĂ IDEILE ÎN PRACTICĂ!

“Este un pachet de măsuri pe care Comisia Europeană l-a anunțat, iar noi avem obligația ca 15% din fonduri să le utilizăm pentru partea de susținere a tinerilor și mai ales în zona de antreprenoriat și formare a lor din punct de vedere profesional”, a precizat Boloș, potrivit sursei citate.

ATENȚIE: Cererile pot fi depuse începând cu data de 15 iunie la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman. Vreme de două luni de zile, aceste cereri pot fi depuse conform celor anunțate și mai apoi toate etapele pe care le-am amintit se vor parcurge, astfel încât cele mai bune planuri de finanțare ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor să poată fi finanțate din fonduri europene.

„Studenții trebuie să știe că, în acest context, nu este importantă forma de specializare pe care au absolvit-o, este importantă afacerea pe care au propus-o. Iar noi, din punct de vedere al domeniilor unde vrem ca să fie dezvoltate aceste afaceri le raportăm la Strategia Națională de Competitivitate. De la industria creativă, la IT, robotică, automatizări industriale, toate sunt domenii de la care așteptăm cu interes planurile de afaceri pe care studenții le propun”, a mai adaugat oficialul.
Nu este nevoie de cofinanțare. Este 100% grant de la UE.

Așadar, curaj, idei, inițiativă. Avem tineri cu minți strălucite și rodul gândirii lor merită să prindă viață!