Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează că, după ninsorile abudente de sâmbătă, ne așteaptă, FIRESC, de altfel, nopți și dimineți geroase cu temperaturi minime care vor coborî spre -18 grade în depresiuni, -10…-8 grade în nordul Munteniei și în Transilvania.

Și, iată gerul deja „strânge” în multe zone din țară, iar poleiul și gheața „au semnat condica” âncă din timpul nopții!

Duminică, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea, local în centru, sud şi est.

Cerul va fi variabil la senin, temporar cu unele înnorări pe parcursul zilei în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Îndeosebi dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate stratiformă sau ceaţă cu depunere de chiciură, local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova, pe litoral şi în Carpaţii de Curbură, rafalele urmând să atingă viteze de 35…55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 şi, cu unele excepții, 6 grade, iar cele minime se vor situa între -13 şi -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul a -18 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curbură, iar spre sfârşitul nopţii şi în nord-est.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -18 grade.

Meteorologii spun că săptămâna viitoare vom avea parte de un nou val de precipitații slabe cantitativ, ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și la munte, vânt puternic la munte cu rafale de peste 70 – 90 km/h pentru luni seara, marți.

Temperaturi minime înregisrate duminică dimineață:

-18 grade Miercurea Ciuc

-18 grade Toplița-

-18 grade Întorsura Buzăului

-13 grade Sfântu Gheorghe CV

-13 grade Brașov

-11 grade Sibiu

-11 grade Târgoviște

-9 grade București – Băneasa

-9 grade Ploiești

-8 grade Focșani

-8 grade Bacău

-8 grade Cluj

FIȚI PUDENȚI! Îmbrăcați-vă corespunzător, circulați prudent!

foto: Sorin Bălan, București Business, Facebook