Am putea spune că EL întruchipează…  România profundă. EL, prin harul cu care își închină destinul artei fotografice… cu rost.

EL- Louis Guermond. Un francez de poveste, stabilit de ani buni la Sibiu, în miezul țării. Un OM între oameni, un artist fotograf cu un har cât… carul, îndrăgostit de vechile noastre meșteșuguri, de tradiții și obiceiuri, de satul românesc, de Brâncușidar ami cu seamă de frumosul din sufletul neamului acestuia.

Nelipsit la marile sărbători ale satului, lamomentele de închinare și aducere-aminte, la șezători, în muzee și pe ulițele satelor, Louis Guermond strânge cu sârg dovezi din Romînia proofundă și creeazăun tezaur fotografic demn de toată aprecierea, de tot respectul.

 Fin observator al păstrătorilor de tradiții dar și al… acelui ceva inconfundabil ce grăiește, încă despre… nașterea veșniciei la sat, însetat să arate lumii neîntrecuții meșteri sau artiști din sat, Louis Guermond e acum mai român decât mulți. Neostenit, inspirat, înzestrat cu migală și dorință, bunul Louis Guermond ne învață,pur și simplu, să ne iubim țara și neamul, să re-descoperim frumosul dinlăuntrul nostru…  

 Foto: Louis Guermond