Marinarii militari vor celebra sâmbătă, 26 iunie, Ziua Drapelului, în garnizoanele Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și București, prin ceremonii militare de înălțare a Drapelului Național al României.

La Constanța, Drapelul va fi înălțat, în acordurile Imnului Național, pe faleză, la catargul de pe esplanada din fața Comandamentului Flotei, începând cu ora 10.00, la Brăila, la Catedrala „Nașterea Domnului” și în Piața Independenței, în intervalul orar 09.00-10.00, la Tulcea, la Cimitirul Eroilor, la ora 10.00, la Babadag, la Monumentul Eroilor, de la ora 09.00, în Mangalia și București, la sediul unităților militare.

Culorile Drapelului Național sunt purtate pe uniforma de Marină, cu onoare și cu mândrie, de fiecare militar din Forțele Navale Române și evocă trecutul glorios al poporului român, în lupta pentru libertate și unitate națională, precum și datoria sfântă a marinarilor militari de a servi cu credință Patria, de a apăra, cu orice preț, suveranitatea și independența României.

DA, DRAPELUL țării flutură cu profundă trăire pe întinse ape, și se înalță mândru în inimile bravilor noștri militari. E purtat și respectat de cei care au ales să slujească țara în uniformă și își are ACASA în inima fiecăruia, fără încetare.

Cele trei culori ale Drapelului Național sunt împărțite în mod egal și reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.

Anul acesta, se împlinesc 173 de ani de la data de 26 iunie 1848, când a fost adoptat Tricolorul (roșu, galben și albastru) ca steag al tuturor românilor.