Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat ca prim-ministru pe Florin Cîţu după o nouă rundă de consultări la Cotroceni şi după ce noul parlament rezultat în urma alegerilor s-a întrunit luni. 

Preşedintele Klaus Iohannis: „Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formațiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României, și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de Prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de Prim-ministru.” 

Fostul ministru al Finanțelor își preia mandatul într-o perioadă dificilă, exact înainte de sărbători și înainte de demararea campaniei de vaccinare anti-Covid, o altă misiune majoră a noului Guvern fiind, categoric, configurarea bugetului pentru 2021.

foto: ziare.com