Ambasada Japoniei în România vă invită sâmbătă, 16 aprilie 2022, orele 12.00-14.00 la Sărbătoarea primăverii în Grădină Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Vă este dor de florile de cireș și de cultura japoneză? Poftiți să vă bucurați de splendoare, tradiții, dar și de generozitatea naturii!

Sunteți invitați într-o călătorie în lumea fascinantă a Japoniei, din care nu vor lipsi sesiunile de ceremonia ceaiului, atelierele de origami sau cele de caligrafie.

Totodată, pasionații de îmbrăcăminte tradițională vor avea ocazia să afle mai multe despre kimonouri și yukata, pe care vor putea să le probeze. Fundalul muzical va fi asigurat de ritmurile tobelor japoneze, mânuite de membrii trupei „Kodama Taiko” și de sunetul inconfundabil al flautului japonez, shakuhachi.

De asemenea, tinerii interesați să studieze în Japonia vor avea ocazia să afle mai multe detalii legate de programele de burse oferite de Guvernul Japoniei.

Colaboratori: Primăria Municipiului București, ALPAB, Asociația Chado Urasenke Tankokai România, Asociația Chado Urasenke Tankokai România-Luminiș, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” al Universității Româno-Americane, Tenshin, Haramichi.ro, JTI, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Colegiul Național „Ion Creangă” și Școala Japoneză din București.

*În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, evenimentul va fi anulat.

Intrarea este liberă.

**foto 2: Keiichi Sakata