E de bine! În ultimele 30 de zile au venit pe lume, în maternitățile din București, 12 nou-născuți, în urma fertilizării in vitro, prin programul inițiat de Primăria municipiului București, ” O șansă pentru cuplurile infertile”, proiect derulat prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 
Concret, este vorba despre 5 fetițe și 7 băieți, dintr-un total de 9 nașteri. Dintre toți nou-născuții prin FIV 1, o cunoașteți, desigur, pe Ioana Maria – primul copil de București, care a venit pe lume la începutul lunii aprilie la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino. 

Iată ce spun proaspetele mămici, cu emoție și încântare: 
”Vă mulțumesc pentru promptitudine și amabilitate. E un proiect care naște MINUNI.” – mama Ioanei Maria, Copil de București
”Am devenit mamă după 11 ani, cu ajutorul proiectului FIV, finanțat de Primăria Capitalei, prin ASSMB și pe această cale vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut ca o idee să devină un proiect important pentru cuplurile care se luptă cu infertilitatea.” – mama Ruxandrei Maria, Copil de București
Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile”, inițiat de Primarul General Gabriela Firea, a debutat în iunie 2018 și s-a încheiat în martie 2019, când toate cele 1000 de locuri disponibile s-au ocupat. Sprijinul financiar a fost de 13.800 lei/cuplu. 
Datorită succesului de care s-a bucurat proiectul ”O șansă pentru cuplurile infertile”, Primarul General Gabriela Firea a inițiat proiectul ”FIV2- O șansă pentru cuplurile infertile”, care se va desfășura în perioada 2019- 2020.
Potrivit autorităților, de acest proiect vor beneficia 2000 de cupluri. 
La cât mai mulți nou-născuți prin FIV și cât mai multe familii fericite!

Foto: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București

În ultimele 30 de zile au venit pe lume, în maternitățile din București, 12 nou-născuți, în urma fertilizării in vitro, prin programul inițiat de Primăria municipiului București.