Felicitări echipei de tineri care și-au propus să ofere servicii de lansare orbitală pentru nanosateliți. Suntem mândri că, din cei patru membri ai echipei 2SPACE (care a primit o finanțare pre-seed de 150.000 de € din partea unui grup de investitori privați), 3 sunt masteranzi în cadrul Universității Politehnica din București”, a precizat rectorul institutiei, Mihnea Costoiu.

Echipa este formată din Marius Trifu (absolvent al Facultăţii de Automatică din UPB, care studiază în prezent la programul de master intitulat Sisteme Avansate de Securitate din cadrul aceleeași facultăți), Alexandru Mereu (masterand în cadru UPB la programul de Sisteme Holistice Spaţiale din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială), Andrei Grigore (masterand la Propulsie Aeriană şi Protecţia Mediului şi absolvent al Masterului de Sisteme Holistice Spaţiale din UPB) şi Inesa Schmidt (absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE).

„Mai mult decât orice, mă bucură faptul că tinerii membri ai comunității noastre – și tinerii din România – continuă să fie vizionari și să aspire la a construi servicii și soluții care încă se află la orizontul nevoilor și cunoașterii umane. De asemenea, felicitări investitorilor, care înțeleg că progresul poate fi construit numai dacă suntem dispuși să investim în el”, a mai scris rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Mihnea Costoiu, pe pagina de socializare.