Festivalul International Vara Magica va continua in luna august cu o serie de cinci concerte de muzica clasica.  Miercuri, pe data de 3 august, de la orele19:30 la Ateneul Roman va avea loc concertul in care emotia va fi pe primul plan: ”In the Mood for Love”.  

Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut violonist roman contemporan, acompaniat la pian de Iulia Toma, ne vor incanta cu piese cu parfum romantic intr-o interpretare de exceptie. Din program: Jules Massenet – Meditatie, Fritz Kreisler – Liebesleid si Liebesfreud, Edward Elgar – Salut d’amour, Camille Saint-Saëns – Introducere si Rondo Capriccioso, Cesar Franck – Sonata in La major. Concertand la fiecare dintre ultimele editii ale Festivalului Vara Magica, celebrul violinist roman, Alexandru Tomescu, canta din 2007 cu vioara Stradivarius Elder – Voicu, reusind sa duca muzica viorii sale in cele mai inedite locatii din toata tara, in proiecte muzicale de anvergura si notorietate. 

Festivalul ”Vara Magica” va continua pe data de 10 august 2022, de la orele19:30 cu Ansamblul Cameral al Filarmonicii George Enescu cand va fi momentul sa ne lasam purtati ”Pe aripile valsului”, cu un program de J. Sibelius, H. Wieniawski, Pyotr Ilich Tchaikovski, Fritz Kreisler si, desigur, J. Strauss cu o suita de valsuri clasice. Din Ansamblul Cameral fac parte: Vioara – Rafael Butaru si Natalia Pancec, Viola – Iulia Goiana, Violoncel – Bogdan Popa, Pian – Monica Gemene, Armoniu – Catalin Raducanu, Flaut – Ioana Balasa si Clarinet – Alexandru Avramovici, membrii remarcabili ai Filarmonicii George Enescu. 

Camerata Regala, avandu-l ca dirijor pe Cristian Orosanu, ne propune joi, 18 august o noua seara de ”Vara Magica” cu solistii Rebekka Hartmann la vioara si Andrei Licaret la pian. In program: Jean Sibelius, Impromptu pentru orchestra de coarde in mi minor, Felix Mendelssohn-Bartholdy – Concert pentru vioara, pian si orchestra in re minor MWV 04 si Piotr Ilich Ceaikovski – Serenada pentru orchestra de coarde in Do Major op. 48. Camerata Regala isi desfasoara activitatea incepand cu anul 2009, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu. 

In data de 24 august 2022, de la orele19:30 – Romanian Sinfonietta Orchestra, avand ca dirijor si solist pe violonistul Alexander Sitkovestki, va sustine un program de W. A. Mozart, P.I. Ceaikovski si Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 1 in Do major, op. 21. Romanian Sinfonietta a debutat in anul 2010 in cadrul Festivalului International „Enescu si muzica lumii” de la Sinaia. Orchestra a fost pregatita de maestrul Horia Andreescu abordand de-a lungul anilor capodopere din repertoriul clasic si romantic. 

Editia 2022 a Festivalului ”Vara Magica” se va incheia in ultima zi a lunii august cu Orchestra Nationala de Tineret a Frantei, avand ca dirijor pe Michael Schønwandt, cu un program romantic de Claude Debussy – Preludiul la dupa-amiaza unui faun si Gustav Mahler – Simfonia nr. 5. Orchestra Nationala de Tineret a Frantei implineste anul acesta 40 de ani de infiintarea sa. Cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, artistii care acced in acest ansamblu sunt pregatiti pentru cariera artistica sub indrumarea unor dirijori si solisti de renume international. 

Festivalul International “Vara Magica” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei si una dintre putinele manifestari de acest gen care aduce in prim-plan capitala Romaniei in perioada estivala. Editia a XI-a a Festivalului ”Vara Magica” a inclus 9 concerte inedite, cate unul in fiecare saptamana, in perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Roman. Programul complet al Festivalului Vara Magica – editia a XI-a este disponibil pe www.varamagica.ro

Biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magica sunt disponibile online pe www.bilete.ro si www.myticket.ro, precum si la casa de bilete a Festivalului ”Vara Magica” deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana vineri, intre orele 14:00 si 19:00.