O întâlnire de suflet cu cele mai frumoase versuri din literatura populară – iată ce vă propune Emil Boroghină în spectacolul ,,Cântecul vârstelor”.
O întâlnire de suflet cu cele mai frumoase versuri din literatura populară” – iată ce vă propune Emil Boroghină în spectacolul ,,Cântecul vârstelor”. Singur, pe scena goală, fără a avea pretenția unui prototip uman, omul nostru trăiește o viață posibilă.
În prima parte, „Vârstele omului”, alcătuită din selecțiuni din lirica populară, este urmărit drumul unui om de la leagăn și până la mormânt. Realizatorii recitalului s-au oprit asupra tipului meditativ, considerând că acesta, capabil de reflecții asupra mersului lumii și a vieții omului, evidențiază cel mai bine neîntrecuta valoare filozofică și estetică a folclorului nostru, cizelat cu migală de-a lungul atâtor veacuri.
Cea de a doua parte a spectacolului, „Pe-un picior de plai” sau „Vârstele umanității”, prezintă patru dintre cele mai cunoscute balade: „Miorița”, „Ciobănașul”, „Toma Alimoș” și „Meșterul Manole”. Avem de-a face și aici cu un drum, parcursul de la omul contemplativ din „Miorița” și „Ciobănașul” la omul activ din „Toma Alimoș” și apoi la cel care poartă în el idealul creator al omenirii, omul constructiv din Meșterul Manole, acest drum reprezentând „sinteza marilor aspirații ale umanității”.
Extraordinară inițiatiivă, cu suflet românesc!

Scenariul: Emil Boroghină
Regia: Alina Hiristea
Editare video: Ciprian Duica
Muzica: Gheorghe Roșoga, Mariana Bălănescu, Gheorghe Zamfir

Coproducție a Teatrului Nottara, București cu Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova
Festin pe Bulevard: Cântecul vârstelor. Un evenimentgăzduit pe Bătrânul Bulevard Magheru, pe 11 octombrie.