La peste… 70 de grade la nivelul solului (potrivit informațiilor transmise de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), aproape1.000 de persoane au avut marți posibilitatea să se răcorească, să-și ia tensiunea, să se odihnească pentru câteva minute sau să fie consultate de personalul medical din cele 20 de containere anticaniculă amplasate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale în cele mai aglomerate zone. 
Temperaturile ridicate și soarele arzător au făcut ca bucureștenii să aibă nevoie de ajutorul celor 40 de cadre medicale care au asigurat asistență pe toată perioada zilei. 

IMPORTANT: Containerele anticaniculă sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc), chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat.
Lângă aceste containere sunt amplasate și toalete ecologice.
Asistența medicală este asigurată de personalul medical din rețeaua de medicină școlară, coordonată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
Containerele vor sta la dispoziția bucureștenilor între orele 10.00 – 18.00, atât timp cât temperaturile vor rămâne ridicate peste limita normalului.

La peste… 70 de grade la nivelul solului (potrivit informațiilor transmise de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), aproape1.000 de persoane au avut marți posibilitatea să se răcorească, să-și ia tensiunea…