Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au salvat din apele fluviul Dunărea un cetăţean iranian care se afla în pericol de înec. Acesta intenţiona să intre ilegal în România înot, cu ajutorul unui colac.

Marți, polițiștii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la km. 498, pe Dunăre, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor.

Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec.

Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, pentru ca viața acesteia să fie în siguranță.

În urma cercetărilor, s-a constatat că  bărbatul în cauză este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

A fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, cetăţeanul iranian fiind preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

* În cursul zilei de 17 iulie, polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat cinci  cetățeni din Siria şi Irak care au încercat să intre ilegal în România, ascunși într-un compartiment special amenajat într-un microbuz. Cei în cauză au fost ajutaţi de către doi cetăţeni din Republica Moldova, care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile.