Primăria Sectorului 4 al Municipiului București va demara, în perioada imediat următoare, un amplu proiect de reconfigurare și de regenerare urbană a mai multor zone publice pe care le administrează, vizând desființarea a sute de balcoane nesigure, construite ilegal pe fațada unor blocuri de locuit. Ulterior desființării, balcoanele vor fi înlocuite cu contrucții noi, modulare, autorizate conform legii și, foarte important, avizate de Inspectoratul pentu Situații de Urgență. 

Primele două zone ale sectorului în care proiectul va fi implementat sunt cele delimitate de străzile Drumul Crețeștilor și Aleea Nehoiu, pe de-o parte și strada Coștila, de cealaltă parte. În ambele locații, balcoanele construite în afara consolei blocurilor nu sunt doar nesigure și pot reprezenta oricând un pericol real, ci sunt și inestetice pentru oricine tranzitează zona. În paralel cu montarea noilor construcții, imobilele asupra cărora se intervine vor fi și reabiliate termic, lucru ce se va traduce, în mod automat, atât în economii importante pentru oameni, cât și într-un grad ridicat de confort și siguranță pentru toți locuitorii. 

„Spunem <adio> acestui gen de improvizații în sectorul 4. Sunt extrem de nesigure pentru cei care locuiesc în zonă, dar și inestetice pentru oricine trece pe acele străzi, așa că aceste construcții vor fi dezafectate. Nu lăsăm însă pe nimeni în urmă! În zone precum Aleea Nehoiu sau strada Coștila există familii cu câte 4-5 membri, cu venituri reduse, care-și duc traiul în case nu mai mari de 20 de metri pătrați, aici incluzând și baia, și bucătăria.  Cred că înțelegem cu toții nevoia lor de a-și extinde spațiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal și nici sigur. De aceea, am găsit soluții pentru a înlocui aceste balcoane improvizate cu construcții avizate de arhitecți și care le vor oferi oamenilor atât plusul de spațiu atât de necesar dar care vor schimba și aspectul inestetic al cartierului”, declară Daniel Băluță (foto), primarul sectorului 4.