Compania Falck Fire Services a implinit, la data de 1 septembrie 2018, zece ani de cand Falck Fire Services activeaza pe piata romaneasca a serviciilor private pentru situatii de urgenta. Gratie unei politici de business eficiente si a unei echipe profesioniste, activitatea Falck in Romania s-a dovedit a fi una de succes, astfel ca, in fiecare an din cei 10, Falck a obtinut locul I in Topul National al Firmelor Private din Romania in domeniul sau de activitate, scrie prahovabusiness.ro.

Infiintata acum 100 de ani, azi cu operatiuni pe toate continentele

De peste 100 de ani, misiunea Falck este de a preveni accidente și de a salva eficient vietile omenești. Aceste valori au pus fundatia celei mai mari companii private din lume pentru apărarea împotriva incendiilor, care în momentul de fată are operatiuni în peste 40 de tări, pe toate cele 6 continente.

In februarie 2008, Falck a semnat contractul de externalizare a serviciilor pentru situatii de urgenta cu rafinăria Petrobrazi, detinută de gigantul petrolier OMV Petrom, iar in luna mai a deschis filiala Falck Fire Services S.R.L. in Romania.

Concomitent a inceput, cu ajutorul colegilor instructori din Slovacia, si procesul de instruire a intreg personalului preluat si nou angajat privind cele mai noi tehnici de lupta impotriva incendiilor si a celor mai bune practici folosite de grupul Falck in toata lumea.

Activitati extinse, echipa mai mare

Colaborarea cu OMV Petrom s-a extins în 2009, cand Falck a preluat Serviciul Privat pentru Situatii de Urgentă al rafinariei Arepchim din Pitești. In acelasi an, Falck a semnat contractul de prestari servicii pentru situatii de urgenta cu Timken S.A. Romania, din Ploiesti, filiala a companiei americane Timken.

Dezvoltarea companiei a condus la necesitatea unei echipe mai mari, care să poată face fată noului val de activităti. S-au făcut angajări, iar oameni cu experiență s-au alăturat echipei Falck, punându-și puternic amprenta în procesul de organizare, instruire și implementare a noilor proceduri.

Achizitii de echipamente noi

Anul 2010 a însemnat finalizarea „Planul de Investitii” initiat alături de OMV Petrom, prin care a fost modernizat parcul de autospeciale, configurate pentru interventii pe teritoriul rafinăriilor și au fost achizitionate noi echipamente destinate situatiilor de urgentă. Totodata, s-au facut lucrari de modernizare si reamenajare a remizelor de pompieri și a dispeceratului pentru situatii de urgentă din cadrul Petrobrazi si s-au construit două noi centre de antrenament poligonul Epurare și poligonul Antigaz.

Odata consolidata activitatea operationala la cele doua rafinarii s-a impus necesitatea stabilirii unui „centru de comanda”. Astfel, echipa de management s-a mutat intr-un nou sediu admninstrativ – operational situat in Ploiesti, ocazie cu care a avut loc si evenimentul inaugural prin care s-a facut prezentarea oficiala a societatii Falck in Romania, festivitate care a adus impreuna autorităti locale, reprezentanti ISU, diplomati danezi, cehi și slovaci și reprezentanti ai mediului de afaceri românesc.

Certificari in calitate si management

Având în vedere organizarea și desfășurarea activității la cele mai înalte standarde de calitate, Falck Fire Services a obţinut certificarea sistemelor de management integrat calitate conform ISO 9001:2008, mediu conform ISO 14001:2004 și securitate și sănătate ocupațională conform OHSAS 18001:2007.

Locul 1 in concursul profesional la nivel national

In anul 2011, pregătirea excelentă a echipei Falck a adus acasă locul 1 la etapa natională a Concursurilor Profesionale a Serviciilor Voluntare și Private pentru Situatii de Urgentă, eveniment organizat și patronat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Clienti noi si investitii

Portofoliul de clienti a fost extins cu două contracte majore în 2012 – terminalul Petrom Aviation, din cadrul Aeroportului International Otopeni și depozitul de carburanti din Doljchim, combinat petrochimic din Ișalnița, judetul Dolj.

În același an, s-au infiintat Atelierul de Detectoare de Gaz si Divizia de Mentenantă Falck România, investiții care au adus dotări de ultimă generație în ceea ce privește echipamentele și utilajele, cât și calificări la nivel înalt ale personalului companiei.

Paleta de servicii oferite a fost completată, în anul 2013, prin asigurarea unei echipe de safety stewards care să urmărească respectarea tuturor standardelor de securitate și siguranţă.

Un an mai tarziu, a fost inaugurat un nou centru de antrenament, „Poligonul cu foc deschis”, dedicat exerciţiilor de incediu la motoare, rezervoare sau la sistemele de ţevi și valve.

Aflată în plină expansiune, în acelaşi an Falck și-a extins portofoliul de clienți și în alte județe, amintind aici Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa.

Anul 2015 a însemnat debutul unui nou contract pentru monitorizarea și reabilitarea rezervoarelor petroliere, semnat cu firma Confind S.A.

În septembrie 2016, cu ocazia aniversării a 110 ani de la înfiinţarea Grupului Falck, s-a organizat ”Ziua porţilor deschise” la Falck România, eveniment in cadrul caruia angajaţii au fost invitaţi, împreună cu familiile, pentru a petrece o zi experimentând meseria de pompier.

Anul 2017 a venit cu noi provocări profesionale, Falck România fiind nevoită să se reînfiinţeze şi să se reavizeze conform modificărilor legislative survenite. In acelasi an, Falck a obţinut certificarea JOIFF pentru poligonul cu foc deschis, instruind echipa tehnică să răspundă la un nivel ridicat în domeniul situaţiilor de urgență.

Anul trecut, Falck Fire Services România a continuat dezvoltarea tehnicilor de pregătire prin construirea unui modul de antrenament „flashover” pentru perfecţionarea intervenţiilor în spaţii închise.