CFA Society Romania, membră a CFA Institute (SUA) – asociația profesioniștilor din sectorul investițiilor, a organizat, în anul universitar 2018 – 2019, etapa națională a competiției „CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a 7-a ediție.

După o competiție strânsă între șapte echipe de studenți aparținând universităților din România și Republica Moldova, câștigătoare în acest an a fost desemnată echipa Facultății de Finanțe Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București (FABBV). Echipa a fost formată din studenții Andreea Solomon, Robert Grecu, Luca Nicolae și Alexandru Zarnoeanu, îndrumați de Anamaria Ciobanu în calitate de profesor coordonator și de mentorul Andreea Mladin, CFA, voluntar și membră a Asociației CFA Romania.

Competiția locală “CFA Institute Research Challenge” a fost coordonată de Andreea Nica, CFA și Mugur Popescu, CFA – membrii ai Consiliului Director al Asociației CFA Romania.

Mugur Popescu, CFA subliniază faptul că: “Rapoartele și prezentările sunt din ce în ce mai elaborate de la an la an, ceea ce ne dă dovadă că există mulți studenți talentați, care au nevoie de astfel de oportunități să învețe de la practicieni și să aplice cunoștințele dobândite în facultate. Suntem recunoscători profesorilor coordonatori și voluntarilor Asociației CFA Romania, care dedică timpul personal pentru pregătirea studenților și creșterea prestigiului universităților. Ținem pumnii strânși pentru echipa locală, căreia îi dorim să reprezinte cu succes România la faza regională și să se califice pentru etapa finală.”

Andreea Nica, CFA precizează: “Industria de management al investițiilor continuă să evolueze în România, iar generația Y, millennials, prezintă, potrivit unui studiu din 2018 al CFA Institute, particularități care vor defini industria financiară atât din perspectiva angajaților, cât și din perspectiva investitorilor. În deceniile care urmează, generația Y va moșteni 40 trilioane de dolari și o industrie financiară care a intrat într-o eră a fintech și a investițiilor responsabile. Asociația CFA Romania împreună cu mediul universitar, companiile listate și sectorul financiar contribuie la construirea unei generații puternice de profesioniști care au valori diferite, beneficiază de interconexiune digitală și s-au maturizat într-o economie post-criză. Prin intermediul competiției CFA Research Challenge ne dorim ca studenții din România să beneficieze de tot suportul pentru a fi pregătiți să intre în industrie și să o adapteze noilor realități financiare, economice și sociale.”

“Ne bucurăm că Bursa de Valori București, în calitate de companie listată, a atras interesul studenților din competiție. A fi operator de piață și sistem, dar și companie listată în același timp nu este ușor, acest lucru cu siguranță necesitând o analiză detaliată și o muncă asiduă din partea studenților pentru realizarea rapoartelor de companie. În anul în care Bursa lucrează la proiecte strategice de infrastructură și crestere a lichidității, și în care MIFID2 a adus o nouă paradigmă în activitatea de research, le mulțumim echipelor participante în concurs pentru că au ales BVB și CFA Institute pentru susținerea CFA Research Challenge” a declarat Adrian Tănase, CFA, Director General al Bursei de Valori București.

Echipa studenților de la FABBV din cadrul ASE București va participa la faza regională a competiției “CFA Institute Research Challenge” care se va desfășura în 10-11 aprilie la Zurich în Elveția și, dacă se califică, va merge în finala globală care va avea loc pe 25 aprilie în New York, SUA. La competiția globală participă peste 1.000 de universități din peste 75 de țări.

Competitia “CFA Institute Research Challenge” s-a desfășurat cu suportul și sustinerea CFA Institute și Kaplan.