EY wavespace – un incubator de idei, în care programatori, designeri, specialiști în mediul de business și analiști de date dezvoltă soluții și programe pentru companii din diverse sectoare și valorifică oportunitățile trans-sectoriale – va avea centru local la Bucuresti. Acesta va fi deschis de catre firma de consultanță și audit EY România, EY wavespace facand parte din rețeaua globală de inițiative de inovare axată pe dezvoltarea de soluții digitale pentru companii aflate în dezvoltare și transformare.

Toate cele peste 40 de locații ale rețelei, amplasate în mari orașe precum Amsterdam, San Francisco, Madrid, Berlin sau Hong Kong, au la bază o metodologie comună şi o platformă care combină experienţa EY în tehnologii disruptive – precum inteligenţa artificială, automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), blockchain, analiza inteligentă a datelor şi securitate cibernetică – și expertiza EY în diverse sectoare precum servicii financiare, energie, retail.

“România este un hub digital important, calificarea și specializarea capitalului uman făcând posibilă deschiderea unui astfel de centru de excelență în România. Experiența EY și conectarea antreprenorilor locali din IT la companii specializate din piețe mature vor contribui la dezvoltarea de noi soluții bazate pe tehnologie. Prin această inițiativă, ne propunem să susținem procesul de transformare pe care multe dintre companii îl traversează, ajutându-le să se adapteze rapid la schimbările din piață. Rețeaua globală EY wavespace include acum și Bucureștiul pe lângă centre ca San Francisco, Madrid sau Berlin și conectează mediul de business și ecosistemul antreprenorial IT din România la experiență noastră globală în tehnologii disruptive”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România.