Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov, invită publicul să viziteze, în perioada 20 aprilie – 22 mai 2022, expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”, prezentată în aer liber, în Piața Sfatului, Brașov.

Expoziția are în centru portretele monarhilor României Mari, ale părinților, unchilor și bunicilor lor, fiind o poveste despre caracter, devotament, abnegație și îndeplinirea datoriei. Panourile expoziționale mai cuprind și genealogiile familiilor Romanov, Braganza, Saxa-Coburg-Gotha și Hohenzollern-Sigmaringen. Artiștii care au îmbinat inovativ viziunea lor artistică cu informațiile istorice sunt Oana-Alexandra Achiței, Georgiana Chițac, Alexandra-Elena Ciocan, Ana-Maria Gălețeanu, Ana-Alexandra Hochreiter, Alexandru Săvescu, Zelmira Szabo și Traian Țamuris.

Expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare” este însoțită de un catalog dedicat, o sursă de informații istorice prezentate într-o formă accesibilă, care completează organic panourile expuse. Catalogul poate fi achiziționat de la magazinul de prezentare al Muzeului Național Cotroceni.

După Brașov, expoziția urmează să fie prezentată la Constanța și Alba-Iulia.

Bucuresti Business se numara printre partenerii media ai Muzeului National Cotroceni.