Începând din  15 mai, timp de o lună, la Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, Str. Tache Ionescu 4, are loc expoziţia personală de pictură a artistului Titi Gheorghiu „Cu șevaletul prin Europa”, o expoziție care ne poartă prin Sighișoara, Sibiu, Paris, Veneția, Michelstdath – Germania, Toledo – Spania și care impresionează, atât prin tematică, cât și prin cromatica variată. Aceasta, la rândul său, își asumă rolul major de a pune în evidență frumusețea creațiilor sale, fie peisaje, portrete sau natură statică „în primul rând, exploatează fericit rigoarea reflectării imagistice în pictură venind să evoce atât de pregnant atmosfera orașelor medievale și a străzilor orașelor medievale. Titi Gheorghiu știe să povestească atât de captivant și de emoționant și în pictura peisajelor care de asemenea se instalează sentimental în memoria noastră”. (Dinu Săraru)
Vernisajul expoziției a avut loc miercuri 15 mai. În deschiderea evenimentului a vorbit despre artist și creațiile sale reputatul scriitor și critic de artă Tudor Octavian.
Titi Gheorghiu, un artist mai puțin cunoscut publicului român, este premiat și recunoscut la nivel internațional. În acest sens, este de amintit Premiul Orașelor de Artă ale Europei, cu lucrarea „Omagiu lui Michelangelo”, Marele Premiu Național al Italiei, cu lucrarea „Amintindu-ne de Canaletto”, lucrare expusă alături de lucrări semnate de Renato Guttuso și Salvador Dali, Câștigător al plachetei comemorative „Artistul Secolului 20” – Academia Roma sau al Marelui Premiu al orașului Geneva cu lucrarea „Vechiul târg al Sighișoarei”.
A expus în cele mai importrante centre culturale ale lumii, precum:  Expoziția Mondială de Artă de la New York, Expoziția de la Banca Mondială – Washington, Expoziția ,,Art European Show” de la Geneva, Marea Galerie „Belenky” din Soho – New York, expoziția „Artiști faimoși în vitrină” din Florența, iar din 2013 expune permanent în cadrul Ligii Profesioniste a Artiștilor Americani, cu sediul la New York.
Titi Gheorghiu este singurul pictor român menționat 4 ani consecutiv, 1999-2002, în Dicționarul Mondial de Artă.
Încă o dată vremurile ne surâd și ne aflăm în fața minunatei șanse de a ne aduce aproape compatrioții care trăiesc și și-au au confirmat valoarea în afara granițelor țării, pentru a-i cunoaște și a-i aprecia, conștienți fiind că vor rămâne pentru totdeauna în sufletul și cultura românească.
Veniți să vă bucurați de frumos!!!

Începând din  15 mai, timp de o lună, la Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, Str. Tache Ionescu 4, are loc expoziţia personală de pictură a artistului Titi Gheorghiu „Cu șevaletul prin Europa”.