Miercuri, 12 februarie, alături de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană și de președintele Comitetului Militar al NATO, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a participat la vernisarea expoziției de fotografie intitulată „Afganistan-Chipuri ale Războiului”, în holul central al sediului Cartierului General al NATO.

Aceste fotografii ne amintesc de militarii care se află în spatele misiunilor și operațiilor desfășurate de către NATO, nu numai militarii români, ci și militarii aliați și parteneri, unii dintre aceștia mergând până la sacrificiul suprem.

În fapt, această inițiativă este una, în fapt, impresionantă și, în egală măsură… necesară! Prezentarea expoziției la sediul NATO, după Kandahar, Los Angeles și București, este o adevărată realizare în opnia ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă.

Am subliniat importanța pe care Armata României a acordat-o asigurării, cu maximă transparență, unui flux constant de informații către opinia publică cu privire la activitățile militarilor dislocați în teatrele de operații.

Vreau să subliniez, totodată, colaborarea excelentă pe care Armata României o are cu postul public de radio din România, care a asigurat, pentru perioade lungi, prezența unor corespondenți de presă de înaltă valoare profesională, atât în Afganistan, cât și în Irak”, a declarat ministrul Apărării Naționale.

Aceste fotografii ne amintesc de militarii care se află în spatele misiunilor și operațiilor desfășurate de către NATO.