Compania daneză ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, va deschide în curând prima sa fabrică din România, în judeţul Prahova, comuna Ariceştii-Rahtivani.

Florin Popescu, directorul ROCKWOOL Balkans, divizia care coordonează de la București activitatea acestei companii în regiunea de Sud-Est a Europei, e foarte mulţumit de alegerea judeţului Prahova pentru construirea a ce va fi cea mai mare unitate de producţie de vată minerală din România, o investiție inițială de 50 de milioane de euro. Șeful principalului producător de vată bazaltică spune că județul Prahova are o serie de avantaje, începând cu forța de muncă bine pregătită. Directorul ROCKWOOL mai spune şi că firma scandinavă îşi propune să devină o parte integrantă a comunităţii din Prahova.

Fabrica de la Ariceștii-Rahtivani va deservi în primul rând piața din România, considerată una dintre cele mai mari din Europa, dar va și exporta o parte din cele câteva zeci de mii de tone de vată minerală bazaltică produsă anual aici.