Primăria Municipiului București a găzduit astăzi, 18 mai, începutul misiunii economice austrice cu tema „Smart City, Urban Technology, Smart Airports”, organizată de Secția Comercială a Ambasadei Austriei. Delegaţia austriacă a fost întâmpinată de viceprimarii Stelian Bujduveanu şi Horia Tomescu, care au prezentat cele mai importante proiecte în care este implicată Primăria Municipiului Bucureşti.

Viceprimarul General, Stelian Bujduveanu a declarat: „Prin această misiune, delegația austriacă, formată din reprezentanți ai unor companii care dispun de expertiză recunoscută la nivel internațional în domenii prioritare pentru dezvoltarea urbană, analizează posibilitățile de colaborare și de investiție în România.

În primul rând, le-am explicat invitaților noștri că prioritatea Primăriei Municipiului București pentru acest an și pentru anii care vin este reabilitarea sistemului de termoficare.

În al doilea rând, urmărim aducerea la standarde firești a transportului în comun și a infrastructurii rutiere, iar viceprimarul Horia Tomescu a punctat necesitatea reconstruirii sistemului de sănătate din București, prin cele 19 spitale pe care municipalitatea le administrează.

Avem nevoie de soluțiile corecte și i-am invitat pe membrii delegației să ne împărtășească din experiența și expertiza de care dispun.

Primăria Municipiului București este deschisă pentru colaborări serioase cu companii din străinătate și i-am încurajat să participe la licitațiile pe care le vom organiza pentru proiectele viitoare”.

Demn de știut, la eveniment au participat mai mulți ofertanți de sisteme pentru creșterea siguranței circulației traficului rutier și pe calea ferată, dezvoltatori de proiecte din domeniul protecției mediului și al tehnologiei urbane, dezvoltatori de tehnologii pentru construcția și iluminarea clădirilor, companii care se ocupă cu identificarea de soluții de înaltă eficiență energetică pentru transmiterea căldurii și a agentului termic și ofertanți de sisteme de securitate pentru aeroporturi și soluții împotriva incendiilor.