Miercuri, 9 octombrie a.c., la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, eveniment aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.
Suita de manifestări ştiinţifice, derulate sub înaltul patronaj al ministrului Apărării Naţionale, este organizată de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Universitatea „Titu Maiorescu”, Asociaţia Cadrelor Medicale din SUUMC, Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Militari din România şi Revista de Medicină Militară.
La ceremonia de deschidere au participat reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului României, ai instituţiilor şi autorităţilor publice centrale, precum şi membri marcanţi ai mediului academic din România.
În acest cadru festiv impresionant, medicina militară, prin Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, şi-a onorat creatorii de şcoală şi formatorii de generaţii prin conferirea Premiilor Medicinei Militare din România.
Premiul de Excelenţă în medicina militară a fost acordat generalului maior medic (r.) Prof. univ. dr. Ioan Nedelcu pentru preocupările sale ştiinţifice care au ridicat nivelul de diagnostic şi tratament în patologia dermatologică, de la bolile dermato-venerice la chirurgia de graniţă dermato-onocologică, în echipe multidisciplinare.
Generalului de brigadă (r.) medic Prof. univ. dr. Vasile Ciuchi i-a fost decernat Premiul General Dr. Carol Davila pentru întreaga activitate – “decan de vârstă al medicilor militari” pentru următoarele argumente: a pus bazele chirurgiei reconstructive a urechii medii, constituirea primei banci de homogrefe timpano-osiculare, restructurarea şi dotarea secției pe patru compartimente (varia, chirurgie laringiană, chirurgie endoscopică funcțională rino-sinuzală și chirurgie funcțională otologică); implicarea în dezvoltarea profesională a cadrelor medicale prin schimburi de experiență, cursuri de supraspecializare și burse în clinicile din țară și din Europa; demararea colaborării prin programul „Mil to Mil” cu medici militari ORL-iști din armata SUA în domeniul chirurgiei endoscopice rino-sinuzale.
Detalii despre programul manifestărilor ştiinţifice găsiţi accesând site-ul evenimentului la adresa www.zilelesuumc.ro.
*Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Carol Davila” este un spital din București, înființat în 1859.

Foto: Daniel Iancu si Ruxandra Musat

Miercuri, 9 octombrie a.c., la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, eveniment aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.