Citind însemnările lui Baba, descoperi câteva dintre marile pasiuni ale maestrului: muzica, lecturile, teatrul. 
Ce modalitate mai bună de a marca finalul unei expoziții dacă nu printr-un adevărat dialog al artelor care să ne apropie și mai mult de universul din picturile și desenele autorului, evocând complexa personalitate a sa ? 
„În loc de finisaj” sau „la un altfel de dialog”, Muzeul Național de Artă al României invită iubitorii frumosului să fie, cu toții, împreună, pasionați de artă, muzică și lectură, la un eveniment deopotrivă sensibil și rațional, cald și rece, articulat și lin, asemeni cuvintelor din jurnalul pictorului.
Lecturi din „Confesiuni și Jurnale” în interpretarea actorului-narator Constantin Lupescu și „pagini” muzicale în interpretarea tinerilor muzicieni Cristina Raita, Luca Mihăiescu și Teodora Ionescu – bursieri ai programului Tinere Talente – Fundația Regală Margareta a României.
Corneliu Baba (n. 18 noiembrie 1906, Craiova – d. 28 decembrie 1997, București) a fost un pictor român, cunoscut mai ales pentru portretele sale, dar și pentru alte tipuri de tablouri și ilustrații de cărți.
Prin originalitatea, măiestria și realismul ei profund, arta lui Corneliu Baba și-a câștigat o mare prețuire în țară și peste hotare.

Evenimentul este programat pentru miercuri, 24 aprilie 2019, ora 12.00.
Expoziția Corneliu Baba. Confesiuni. 1944 – 1965 – Galeria Națională (parter)
INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Lecturi din „Confesiuni și Jurnale” în interpretarea actorului-narator Constantin Lupescu și „pagini” muzicale în interpretarea tinerilor muzicieni Cristina Raita, Luca Mihaiescu si Teodora Ionescu – bursieri ai programului Tinere Talente – Fundatia Regala Margareta a Romaniei.