„Oamenii sunt resursa cea mai valoroasă, indiferent de cât de mult evoluează tehnologia.

De aceea este important să investim în oameni și în creșterea capacității acestora de a se adapta schimbărilor continue de pe piața muncii pentru a deveni mai competitivi și de a avea competențele cerute de angajatori”.

Este principala concluzie a Conferinței “Human Revolution. Resursele Umane – Parteneri în Construirea Viitorului“, la care ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a participat în calitate de speaker.

„Una dintre prioritățile mandatului meu este să avem o piață a muncii mai puternică, astfel încât românii să fie răsplătiți pe măsura competențelor și aptitudinilor lor.

Un obiectiv important ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale este să luăm cele mai bune măsuri pentru ca românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă. Este nevoie de angajați în domenii cheie precum construcțiile ori agricultura, dar și angajați cu nivel înalt al competențelor.

Cel mai important este ca românii să fie puși în valoare aici, acasă!”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.